29 Ekim 2011 Cumartesi

KREŞ VE YUVA SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Okul öncesi dönemde oyun ve arkadaşlık ortamı çocuğun temel gereksinimleri içinde yer alır. Aileler çocuğun bu dönemi sağlıklı bir şekilde atlatması için kreş ve yuvalardan destek almalıdırlar.  Bunun yanında, seçtiğiniz yuvanın bazı kurallara uygun olması gerekmektedir.
      *Eğitim programları
 Çocukların yaş seviyelerine ve gelişim düzeylerine göre hazırlanmalıdır. Bu programı hazırlarken çocukların ilgi, istek ve dikkat süreleri göz önünde bulundurulmalıdır. Çocuğun yaratıcılığını rahatça sergileyebilmesi için ortam hazırlanmalı ve kendine ifade edebilmesi için fırsat tanınmalıdır.
      *Fiziki yapı
 Mekanın temiz olmasına dikkat edilmelidir. Aksi takdirde çocuğun sağlığı açısından olumsuz durumlarla karşılaşılır. Zeminin kaygan olmamasına dikkat edilmelidir.  Lavabo ve klozetlerin temizliğine ve çocuklara uygun olmasına dikkat edilmelidir. Çocukların rahatça oynayabilcekleri bir bahçe olmalıdır. Sınıflarda ilgi köşeleri olmalıdır. Uyku odaları sık sık havalandırılmalı ve temiz olmalıdır. Yemekhane temiz olmalıdır.
     *Çalışanların niteliği
 Müdür ve öğretmenler çocuk gelişimi ve eğitimi konusunda eğitim almış kişiler olmalıdır. Çocuklara karşı duyarlı, sınıf içinde otoritesini kurabilen çocuklara olumlu örnek model teşkil eden kimseler olmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder